כללי

בתאבון! מתכונים כשרים לפסח

admin
מאת admin

fritataמתכונים כשרים לפסח באדיבות לקוחותינו

 

פריטטת תפו”א, קישואים ופרמזן באדיבות מחלבות גד

מרכיבים לפריטטה משפחתית:gad_logo

7 ביצים

2 תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים לקוביות

2 קישואים חתוך לרצועות

חצי בצל סגול קצוץ דק

חצי צרור פטרוזיליה קצוצה

80 גרם בולגרית מעודנת 5% גד, חתוכה לקוביות/ חבילת קוביות בולגרית מעודנת 5% גד

50 גרם מוצרלה מגורדת גד

20 גרם פיקורינו גד מגורדת

מלח גס ופלפל שחור גס
matconאופן ההכנה:
1. בסיר בינוני מרתיחים מים עם מלח ומבשלים את קוביות תפוחי האדמה עד לריכוך חלקי. מסננים ונימים את קוביות תפוחי האדמה במסננת על נייר סופג
2. מחממים תנור ל-180 מעלות. מסדרים את הקישואים על גבי תבנית עם נייר אפייה, משמנים מעט ואופים עד להזהבה. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות ומשאירים דולק.
3. משמנים מעט מחבת כבדה המתאימה לאפייה בתנור (כלומר, ללא ידית ארוכה וללא חלקים פלסטיים). מערבבים את רכיבי הפריטטה בערה, ממליחים ומפלפלים ומעבירים למחבת
4. מטגנים את הפריטטה עד שחלקה התחתון מוכן, מכסים במכסה ומכניסים לתנור
5. אופים כ- 15 דקות, עד שחלקה העליון של הפריטטה מזהיב ומתייצב.

 

 

 

 

 

 

 


פאי אגוזים כשר לפסח באדיבות קונדיטוריית בן עמי

הכנת הבצק:

1  כוס קמח מצהimages_ben_ami
1/2  כוס קמח תפו”א
1/2 כוס שקדים טחונים
2/3 כוס סוכר
150 גר’ חמאה
2   חלמונים
4  כפות מים

 

-לעבד לבצק בפוד פרוססור, לשים במקרר ל ½ שעה.
-לרדד בתבנית קוטר 26 ולהקפיא
-לאפות עד שהבצק זהוב.

הכנת המלית:

200 גר’     אגוזי לוז
200 גר’     אגוזי מלך
350 גר’     סוכר
175 גר’     שמנת מתוקה

1. בסיר מביאים את השמנת לרתיחה.

2. בסיר בעל תחתית כבדה להמיס את הסוכר עד שהופך לקרמל. להוריד מהאש ולהוסיף את השמנת הרתוחה לאט לאט תוך כדי ערבוב מתמיד עד קבלת תערובת הומוגנית.

3. להוסיף את האגוזים לתוך התערובת.

4. לשטח על הבצק הקפוא.

5  לאפות כ- 25 דקות בתנור מחומם מראש ל175- מעלות.

על הכותב

admin

admin

www.oketz.co.il