בעל מינימרקט ש”רדף” אחרי לקוח שחייב לו כספים, לקה למחרת באירוע מוחי. לימים הוא תבע מביטוח לאומי להכיר באירוע כבתאונת עבודה. לאחר שזה סירב נדרש בית הדין לעבודה להכריע האם מדובר באירוע חריג המצדיק בירור התביעה.
בעל מינימרקט באזור באר שבע נוצר חיכוך עם לקוח שלא שילם לו עבור מצרכים מ-2008, והמשיך להתחמק ממלוא התשלום גם לאחר שבית הדין לממונות של המועצה הדתית קבע שהצדק עם בעל המינימרקט. הוויכוח בין הצדדים הגיע לטונים צורמים מאד באפריל 2012, אז ניגש בעל המינימרקט לבית הלקוח וביקש ממנו שישלם את שמגיע לו. הוויכוח בין השניים הפך לקולני וכלל גם קללות וגידופים.
בסופו של דבר בעל המינימרקט התייאש וחזר לביתו. בבוקר המחרת התגלו אצלו סימנים לאירוע מוחי, הוא החל לדבר “כמו תוכי” לטענת בני משפחתו, ובתיעוד של הפרמדיקים באמבולנס שבא לפנות אותו נכתב שהוא מדבר בצורה לא ברורה. ואכן, עם הגעתו לבית החולים נמצא כי הוא עבר אירוע מוחי.
בחלוף זמן מה הגיש האיש תביעה לביטוח לאומי שיכיר באירוע המוחי כתאונת עבודה.
לטענתו האירוע נגרם לו כתוצאה ישירה של מתח נפשי מהוויכוח עם הלקוח שצבר חוב של כמעט 6,000 שקל, אך ביטוח לאומי דחה את תביעתו.
ויכוח חריג
השופט יוסף יוספי קבע שבמקרה הזה מדובר באירוע חריג בזמן העבודה.
מבחינת עובדות המקרה עולה כי הוויכוח באפריל 2012 היה חריג מקודמיו, ולכן מצדיק הגדרתו כתאונת עבודה. מדובר באדם שמזה מספר שנים ניסה ככל יכולתו לגבות את החוב מהלקוח ולא הצליח שוב ושוב, ואותו עימות היה למעשה “הקש ששבר את גב הגמל” מבחינתו, והוא שהוביל לאירוע המוחי המדובר.
לדעת השופט הוכח שלבעל המינימרקט היו כבר ויכוחים עם לקוחות, אך הם מעולם לא הגיעו לרמה הזו, שהייתה חריגה באופן משמעותי, גם לפי דברי הלקוח עצמו.
קביעה זו משמעותה שהחומר של האירוע המוחי יעבור לבדיקה של רופא מומחה, שיצטרך להכריע מהו הקשר בינו לבין האירוע החריג. כלומר, האם אין גורמים נוספים שהיו יכולים לגרום לאירוע המוחי מעבר לאירוע החריג. במידה שיבוסס הקשר הסיבתי – תוכר הפגיעה כתאונת עבודה והתובע יוכל לזכות בגמלה.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
מאת: עו”ד יונתן דייויס עוסק בתאונות עבודה
באדיבות: אתר המשפט הישראלי “פסקדין”