המנהלת ערערה על החלטת פקיד שומה למסות סכומים שמשכה מהחברה כדיווידנד. טענתה כי הכספים נמשכו כשכר ושימשו אותה למחייה ולצרכיה השוטפים התקבלה והמס שתשלם יהיה נמוך משמעותית.
בעלי שליטה בחברות סבורים כי הם יכולים להחליט על גובה השכר שלהם לפי הטוב בעיניהם. להקטינו או להגדילו, לפי החלטתם השרירותית. עליהם לזכור כי לפקיד השומה יש סמכות לבחון האם השינוי בגובה שכר בעל השליטה הינו מוצדק באופן כלכלי ביחס לפעילות החברה ופועלו של בעל השליטה.
ביום 28.5.2018, פרסמה רשות המיסים מדריך מעודכן להגשת בקשה להחזר מס על ידי יחיד שאין לו תיק במס הכנסה. המדריך מבהיר, מי זכאי להחזר מס, ומתי יש סיכוי טוב להחזרי מס.
בית המשפט דחה שוב טענות המצדיקות סטייה משווי הרכב האמור בתקונות שווי הרכב. הפעם, הוסיף בית המשפט כי לדעתו המקום לתקיפת תקנות כמו תקנות שווי השימוש, הוא בעתירה לבית המשפט הגבוה לצדק.
פסיקה חדשנית קובעת כי טיפים למלצרים ועובדים במסעדות, הם מחד הכנסות המסעדה, ומאידך גם שכר עבודה, הן לעניין דיני העבודה והן לעניין דמי ביטוח לאומי. סביר להניח כי רשות המסים תאמץ את פסה"ד גם בעניין דיני המס
ביום 22.3.2018 נתקבל תיקון לחוק שירות מילואים לפיו "תגמול מיוחד" המשולם למשרתים במילואים תקופות ארוכות יהא פטור ממס הכנסה. מאידך ה"תגמול הנוסף" ימשיך להיות חייב במס בשיעור 25%.
הטלת מס שכר על מלכ"רים ומוסדות כספיים מוסדר בסעיף 4 לחוק מע"מ. תכליתו של מס זה היא למסות את הערך המוסף של המלכ"ר המתבטא בשכר אותו משלם לעובדיו. אלא, שלא תמיד ברור, אלו רכיבי שכר והטבות שמקבלים עובדי המלכ"ר נכללים ב-"שכר" החייב במס שכר.
ביהמ"ש המחוזי בנצרת, בדומה לפס"ד קודמים במחוזי חיפה, לא מאפשר חישוב ספציפי של שווי טובת ההנאה לעובד מרכב צמוד, וקובע כי יומן רכב ידני או מערכת "save tax" שהותקנה ברכבים, אינם תחליף לקביעת שווי שימוש ברכב צמוד.
מיסוי פיצוי המשולם לעובד מכוח הסכם עבודה, ייחשב לצורך מס כחלק משכר העבודה, להבדיל מפיצוי לעובד שמקורו אינו בהסכם עבודה, או מוגדר מראש כפיצוי החייב במס הוני, כגון קבלת אופציות במסלול הוני אשר יחויב במס רוח הון בלבד.
ביום 6.9.2017 ישבה ועדת הכספים של הכנסת ודנה בהצעות לשינוי תחשיב שווי רכב צמוד בהתאמה לשימוש ושווי הרכב בפועל. במסגרת הדיון הועלו הצעות שונות לפיתרון הנושא כמפורט להלן